Specials

Luchtzuivering aan boord van De Zuiderzee

UV-C LUCHTZUIVERING AAN BOORD VAN PASSAGIERSSCHIP DE ZUIDERZEE 

Luchtvervuiling voorkomen

Aan boord van passagiersschip De Zuiderzee hebben wij UV-ionisatietechniek van Aquamar laten installeren. UV-ionisatie wordt wereldwijd succesvol ingezet om micro-organismen zoals bacteriën en virussen te doden in lucht, water en op oppervlakken. De energie van een UV-ionisatie lamp tast de DNA-structuur van micro-organismen dusdanig aan dat direct eliminatie optreedt. Ook vermenigvuldiging is na behandeling met UV-ionisatie niet langer mogelijk.
 

Aan boord van De Zuiderzee doen wij er alles aan om u een prettig en veilig verblijf te bieden:

  • Wij reinigen desinfecteren dan ook regelmatig de oppervlakken aan boord.

  • Met de lucht is dat een ander verhaal. Rondzwevende micro-organismen zijn moeilijk aan te pakken en zouden een besmettingsbron kunnen vormen.
    Daarom hebben wij Aquamar gevraagd om in onze luchtbehandelingskast UV-ionisatietechniek in te bouwen.
    Op die manier dragen wij een steentje bij aan de veiligheid tijdens uw verblijf aan boord.  

 

Werking

Deze manier van luchtbehandeling wordt al ruim twintig jaar gebruikt in o.a. in de levensmiddelenindustrie, in catering en horecabedrijven, maar ook in verpleeg- en verzorgingshuizen. De vervuilde lucht komt in de reactieruimte terecht, waar kortgolvig UVC-licht een chemische reactie op gang brengt. Aansluitend worden door speciale UVC lampen moeilijk oxideerbare verbindingen en de overtollige zuurstofradicalen afgebroken. De gereinigde en geur-vrije lucht wordt naar de omgeving afgevoerd.

 

 

 

© 2019 De Zuiderzee. All Rights Reserved.