Specials

Kunst op de Botermarkt

Oud Urk staat op woensdag 28 augustus bol van de activiteiten.
Tijdens het evenement 'Kunst op de Botermarkt' presenteren diverse Urker kunstenaars zich.

Voor de tiende editie van de kunstmarkt is een nieuwe locatie gekozen. De Oost- en Westhavenkade zijn op 28 augustus het podium voor de kunstenaars.
Onder de naam 'Kunst op de Kade' tonen ongeveer vijftig kunstenaars hun mooiste werken en vindt er een zomermarkt plaats.
Op de havenkade kan genoten worden van oude en nieuwe ambachten en tot wel vijftig standhouders van de zomerbraderie, laten de organisatoren weten.
Kunst op de Kade is te bezoeken op woensdag 28 augustus van elf tot zes uur. De toegang is gratis.

Zingen in de Zomer

10 Juli t/m 28 augustus 2019 

Zingen in de Zomer bestaat uit twee onderdelen:  .....

Elke werkdag Inloopuur in Kerkje aan de Zee

  • In juli en augustus  (afhankelijk van de vakantieperiode) wordt er op iedere werkdag tussen 14.00 uur en 15.00 uur een inloopuur met een afwisselend programma met daarbij  ook veel samenzang georganiseerd in het Kerkje aan de Zee. Bezoekers kunnen hierbij zelf liederen aangeven uit een zangbundel. 

Op woensdag Zangavonden in Bethelkerk 

  • Tijdens deze periode wordt er op 8 achtereenvolgende woensdagavonden  in de Bethelkerk een zangavond georganiseerd, waaraan (meestal) medewerking wordt verleend door één van de Urker koren en daarnaast een kort gesproken woord.
    Deze avonden beginnen om 19.30 uur. 

Nationale Klederdracht dag

Zaterdag 7 september

17 groepen met verschillende klederdracht geven demonstraties, houden een ambachtelijke markt en lopen tot slot een defilé door het oude Urk. ,,De dag moet een ode aan de klederdracht en onze afkomst worden", vindt mede-organisator Evert Weerstand. ,,In verschillende streken was het gebruikelijk dat klederdracht werd gedragen. Ook op Urk. Maar vier jaar geleden zijn de laatste draagsters overleden. Nu is de levende klederdracht verdwenen, terwijl velen het prachtig vinden om te zien."

© 2019 De Zuiderzee. All Rights Reserved.